6 Ağustos 2013 Salı

05 AĞUSTOS PAZARTESİ KRİTON CURİ PARKI FORUM NOTLARI

05 AĞUSTOS FORUM NOTLARI
Kolaylaştırıcılar seçildi, kısaca konu başlıklarının üzerinden geçilerek foruma başlandı.
                Konuşmacı, bugün Silivri’deki önlemlerin abartılı olduğunu ve oraya giden otobüslerin sebepsizce engellendiğini söyledi.
                Konuşmacı, iletişimin hızlandırılması gerektiğini söyledi.
                Konuşmacı, Ergenekon davasının belgelerinin çürütülmüş olduğunu, Silivri’ye giden otobüslerin durdurulmasının ve oradaki aşırı önlemlerin önceden planlanmış olduğunu söyledi.
                Konuşmacı, Gezi ruhunun Silivri’ye destek verip vermediğinin konuşulabileceğinden bahsetti. Gezi Parkı olaya birebir dahil olmasa da, haksızlığa ve şiddete karşı olduklarını belirttiklerini, yine de temsili de olsa Silivri’de bulunmalarının iyi olabileceğini düşündüğünü söyledi.
                Konuşmacı, ülkedeki adaletsizlik ve hukuksuzluktan, sosyal medyanın önemi ve gücünden, medyanın suskunluğundan bahsetti. Irkçılığın, ayrımcılığın kötülüğünden bahsetti. İnsanların sırf etnik kimlikleri nedeniyle katledilmeleri ile ilgili örnekler verdi. Taksim, Gezi Parkı’nda devrim ateşinin yakıldığını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.
                Konuşmacı, Maltepe ve Göztepe park forumlarını ziyaret ettiğini ve bundan sonra iletişim içinde olunacağını söyledi. Birleşerek güçlü olunabileceği ve artık birleşmemiz gerektiğini söyledi.
                Konuşmacı, bu olaylardan önceki umutsuzluğundan bahsetti. Olayların ideolojik olmadığını, faşistliğe karşı vicdanı olan herkesin birleşmiş olduğunu söyledi. Eskiden ayrımcılığın daha çok olduğunu, 30 Mayıs’ta başlayan olaylarla insanların empatisinin arttığını, ön yargılarının azaldığını söyledi. Organize olmak gerektiğini belirtti.
                Konuşmacı, Gezi ruhunun homojenleri birleştirdiğini, ancak oradaki bazı grupların olayı sürekli başka yönlere çekmeye çalıştığını belirtti.
                Çarşamba günü arefe günü olduğu için forum yapılıp yapılmaması oylandı.
                Forum yapılması yönünde karar çıktı.
                Bayramlaşmanın da Çarşamba günü yapılmasına karar verildi.
                Konuşmacı, Küba’ya olan ziyaretini anlattı. Aslında halkın çok fakir olduğunu, ama medeni ve sevecen olduklarını belirtti. Müziğin hayatlarında önemli olduğundan bahsetti. Santa Clara’da bulunduğu sokak buluşmasını anlattı. O mahalledeki 30 aileden en az bir doktorun, bir mühendisin, akademisyenin vs olduğunu söyledi. Fakir olunsa da okuma oranın yüksek olduğunu belirtti. Yemekte çocukların nezaketli, görgülü olduğunu, misafir oldukları için onlara öncelik vermelerini anlattı. Sokak örgütlenmelerinden bahsetti. Yöneticilerin maaşlarının asgari ücrete yakın olduğundan, halkla iç içe olduklarından bahsetti. Dünyanın en örgütlü toplumlarından biri olduklarını söyledi. Kılık kıyafetten, kitaplara kadar bütün eğitimin ücretsiz olmasına değindi. Bilinçli meslek seçiminin olduğunu ve işsizliğin olmadığını söyledi. Örgütlü toplumun ne yapacağını bildiğini ve örgütlenmenin önemli olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

                Saat 11’e yaklaştığından ötürü forum sonlandırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder