21 Haziran 2013 Cuma

20.06.2013 Tarihli Kriton Curi Parkı Forumu Görüş ve Önerileri

Bütün parklarda karikatür etkinliği ile olanı biteni aktarabiliriz.

Ana akım medyada çalışanlara yönelik mail grubu oluşturup, onların bizleri daha fazla dinlemelerini sağlayabiliriz.

Kazlıçeşme sonrası seçmen kalitesiyle ilgili eleştirilerin durdurulması gerekiyor, insanları ötekileştirmeyelim önerisi getirildi.

“Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır” söylemiyle bulunduğumuz süreç Kurtuluş Savaşı’na benzetildi. Bu doğrultuda herkesin bir kişiyi yanında getirmesi, herkesin en azından bir kişiyi katmasının kar olduğu görüşü paylaşıldı.

Yerel hareketin en büyük tehlikesinin kendin çal kendin oynaya dönüşmesi ve hareketin dışarıya dönmeden etkisini yitirmesi olduğu paylaşıldı. “AKP’li arkadaşımı yanımda götürmek istiyorum ancak oralarda amacımızın dışına çıkılarak AKP’ye ve Tayyip Erdoğan’a küfür edilmesi onları negatif etkiliyor. Onları katmadığımız sürece bir süre sonra sinebiliriz. Onlara buranın fikirlerimizi paylaştığımız bir yer olduğunuz aktaralım.”

Önce mahallemizi etkileyip sonra dış mahallelere sıçrayalım önerisi geldi. Demokratik halktan oluşan bir çevrede yaşıyoruz. Bizim hedefimiz demokratik ortam oluşturmak. Küfürler bizi bir yere götürmez aksi takdirde aynı davranışı sergilemiş oluruz. Mahallemizle omuz omuza yürümeyi öğrenmemiz lazım bunu hükümetin istifasıyla değil demokratik sıçramayla yapabiliriz.

Gezi Parkı eylemlerine katılmamdaki tek sebebim önümüze konacak olan anayasaydı. Bu tüm halkımızı, ülkemizi ve dünyadaki konumumuzu etkileyebilir. 12 Eylül’ün takip ettiği bir sürece sürükleniyor olacaktık. Vermediğimiz oyları yaşıyor olacaktık. Bu anayasayı tartışmamız gerekiyor. Anayasayı oluşturacak olan kişiler bizlere kulak vermeli. Biz de bu konuda sesimizi duyuralım.

Daha fazla kişiye ulaşmak için sosyal medyada paylaşalım. Biz önce kendimiz daha fazla büyümeliyiz AKP’lileri getirmek zor ve sonraki aşama. Seçimlerde sandıkların başında durmalıyız. Oylar açılırken isteyen kişi sandıkların arkasında durabiliyor. Belki bu muhitlerde değil AKP oylarının daha yüksek olduğu muhitlerde bu işi yapacağız.

Sandıkta görev alanlar Adana’da  polislerin salona silahla girip AKP görevlilerinin içeriye alınarak pusulalar değiştirilmiş olduğunu söylüyor. Tayyip istifa söylemi doğru çünkü Gezi Parkı’nda gençlerimize çocuklarımıza şiddet ve vahşet gösteren biri var.

Kadir Topbaş İstanbul’daki zararlardan bahsetti ancak bizim için önemli olan yaralılar ve hayatını kaybedenler. Bugün havaalanı için ağaç kesimi başladı. Genç bir kızın babasına hamilelik raporu üçüncü şahıslara hasta bilgisinin verildiğini gösterir ve bu Tayyip Erdoğan döneminde gelen bir uygulama. Mahallelerde büyümeye ve marka alışverişine dikkat edilmeli. Aksi takdirde Tayyip Erdoğan’a ya da yandaşlarına para akışına sebep oluyor ve onlar böylece gittikçe daha fazla güçleniyorlar.

Sadece sandık başında durmak değil başka şeyleri değiştirmemiz lazım. Bizim isteğimiz özgürlük. Kimden geldiği önemli değil kalıcı olması önemli. Bu da herkesin her kesimin özgürlüğü olmalı. Artık bizim yaş grubumuz yaşından daha fazla yaşamış bir nesil. Bizim de dersler çıkarmamız lazım. Karşı tarafı koyun gibi görmeyip, karsımıza alıp anlatalım.

Bir öğretmenimizden: Gençlerle gurur duyuyorum!!!

Biz İstanbul’un kenar mahallelerine bu durumu nasıl anlatacağız, hangi platformlarla onlara ulaşacağız, bunları düşünmemiz gerekiyor. Bu görüşe karşılık o bölgelerin çoğunun aşirete bağlı olduğu, aşiret liderlerinin herkesin yerine oy bastığı ve insanların silahlı kişiler tarafından tehdit edildiği bilgisi paylaşıldı.

Bizim amacımız nedir? Ne zaman duracağız? Özür dilense bitecek mi bizim isteğimiz?

Geleceğimiz gençlerde onlara teşekkür ediyorum. Son zamanlarda bir takım yasalar geçiriyorlar, biz bu süreci takip ederken. Hükümet bu süreci yapacağı radikal değişiklikler için daha etkin kullanacaktır. Bizim bu süreçleri çok iyi takip etmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda sosyal medyayı daha etkin ve bilinçli kullanmalıyız.

İstifa konusunda amaç devrim yapalım değil. Bariz bir şekilde görevini yerine getirememe durumu söz konusu. İnsanları oraya sürükleyen, insanları dolduran bir sürü gündem maddesi var. Belki bir sonraki forumlarda bu doğrultuda gündem maddeleri açmamız gerekiyor. Sosyal medyadaki tavrımız bazen tepkiyle karsılanıyor. Bu demek ki bu durumdan haberi olmayan insanlar var. Belki komşularımızla çevremizle konuşup onları haberdar etmek lazım. Gezi’deki sosyal ve şiddet içermeyen eylemi bir sergi ile anlatabiliriz.


Oturduğum muhitte sadece iki apartman eylemlere destek verdi. Onlar bizim görüşlerimizi bilip anlamıyorlar. Bence de o kesimden bir kişiyi yanımıza alabiliriz. İlk aşamada Tayyip Erdoğan’la ilgili yazıları silerken video çekebiliriz, yaşadığımız yeri temizleyebiliriz.
Bu yaptığımız genelde kendi kendine propagandaya dönüşüyor. Başbakanın kendi tabanının daha politize olmuş bir yapısı var. Biz ise apoliteyiz.Erdoğan’ın gelmesinde suçlu hepimiziz. Ne zamanki kendi sosyal hakkımıza müdahale ettiler o zaman harekete geçtik. Bizim yapmamız gereken uzun vadeli hayaller yerine öncelikli olarak muhalif partileri birleştirmek olmalı.
Oylama yapılması konusunda oy birliği istenir ama bu her zaman mümkün değil. Notlar blogta yayınlanıp onun üzerinden oylama yapılabilir. Video ve fotoğraf çekimi biraz hassasiyet gerektiriyor. Çalıştığı kurum gereği görünmek istemeyenler olabilir. Sloganlar konusunda; istifa istenebilir. Burada Tayyip Erdoğan’a karsı olup sloganı atmak mı gerekli yoksa herkes için buradayız, parkımızın temiz tutulması için mi? Yaratıcı eylem bulunması gerektiği konusunda başbakanlığa bos mektup atarak sistemi kilitleyebilir ve ses getirebiliriz.

Herkes apartmanlarının duyuru panosuna forumun duyurusunu yazabilir.

İnsanların ötekileştirmesinin önüne geçmemiz gerekiyor. Sloganların küfür içerenlerini yaratıcı fikirlerle değiştirebiliriz. Parkımızı görsellerle şölen alanına çevirebiliriz.

Fotoğraf sergisi yaparak güzel karikatürlerle duvarları kapatabiliriz. Sanatsal  etkinlik yapılabilir. Facebook  sayfası kurabiliriz.

Somut önerileri konuşmayı öneriyorum.  İlk aşamada ufak adımlarla hareket edelim arka tarafı da –amfinin duvarında yazılı olan duvar yazılarından bahsediliyor- bu nedenle ilk aşamada silmeyelim diye düşünüyorum. Dün çocuklara resim yaptıralım demiştik. Bu tarz organizasyonlar düzenleyebiliriz.

Haklıyken haksız konuma düşürülmemiz için bir algı oluşturulmaya çalışılıyor bu algıyı kırmamız lazım.

Kütüphane oluşturabiliriz.

Direnişe devam etmeliyiz can kaybımız var.

Buradaki fikirleri bir zaman sonra somutlaştırabiliriz belki küçük post-itlerle buraya koyabiliriz. Yerel seçimlerde sesimizi nasıl duyurabiliriz? Secim barajının düşmesi için nasıl bir söylem ortaya koyabiliriz ve diğer yerlere nasıl ulaşabiliriz?
Okumusinsan.kollektifler.net adresindeki formu doldurarak buradaki yaz okuluna destek olunabilir. Böylece ulaşamadığımızı söylediğimiz kitleye ulaşabiliriz. 

Ses sistemi ya da megafon kullanabiliriz. Ayakta kalanlar için minder ya da örtü getirebiliriz.

Yapacağımız alacağımız hareketlerde bebek adımlarıyla hareket edebiliriz. Gündem yarım saatte bir deklare edilebilir. Ötekileştirmenin önüne geçmeli, arada kalmış ve karşıt görüşlü insanları nasıl çağırabiliriz düşünülmelidir. AKP Gençlik Kolları’na gidilebilir, onlarla görüşülebilir.

6 yıldır yargılanan bir vatandaş Silivri davasında yaşadıklarını aktardı. Konuşulan her şeyin dikkatli konuşulması gerekiyor. Kooperatif kurulabilir, daha iyi organize olunabilir.
Hükümete cevap vermek için elimizdeki en yakın imkân belediye seçimleri.

“26 yasındayım sanırım içimde 26 yıllık bir boşluk var.” Kimsenin kimse için ortaya çıkmadığı yerde herkes için ortaya çıkmalı. Seçim barajı kalkmalı, seçimlerde sandık başında yer almalıyız. TV yayın yapmazken biz gördük ve sokağa cıktık. Bu normallik senaryosu daha fazla oynanamaz. Su an polisler en büyük öteki, ancak onların da söyleyecekleri var. Tayyip Erdoğan hiçbir zaman özür dilemedi. Sonsuz konuştu kimse soru sormadı.

Sosyal medyada gördüğümüz şeylerin teyidi olmadan paylaşmayalım.

Ötekileştirildiğimiz için ayağa kalktık. Biz de aynı hataya düşmemeliyiz. Bizi anlamayanlara kendimizi anlatacak değişik, yaratıcı eylemler bulmalıyız.

Herkesin eylemlerde çektiği fotoğraflardan sergi açabiliriz.

İktidarın özel hayata müdahil olması çok kötü. Biz onları anlayalım derken onların da bizi anlaması gerekiyor. Yakında süreç etek boyumuza kadar uzanacak.

Yeraltı kaynaklarımız hiç anlatıldığı gibi değil. Bor, krom gibi çok zengin yer altı kaynaklarımız var. 50-60 yıldır İngiliz, Alman, Amerikan bilim adamlarını incelemelerini yaptılar. Kendi kaynaklarımızı kendimiz çıkarmamız gerekiyor.

Çok güzel şeyler yapıyoruz. Park kamusal bir alandır ve insanların istediği şeyleri yapabilmesidir. Duvarları resimlerle, fotoğraflarla kaplayabiliriz. Cumartesi günü parkı kullanalım. Kağıt, boya kalemleri getirelim. Çimenlerin üzerine yayılalım, herkes başkasını rahatsız etmeden istediğini yapsın. Bu noktada mangal yakılmaması ve çevrenin kirletilmemesi önemli.

Parkı güzelleştirmek için kütüphane kurabiliriz.

Müdaheleler devam ediyor. Birbirimizi forumda dinlerken gündemi kaçırmamalıyız. Ötekileştirme hala devam ediyo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder