24 Haziran 2013 Pazartesi

Krinton Curi Forumu -23 Haziran Pazar

100’e yakın katılım ile gerçekleştirildi. Gündem belirlenmeden yapılan serbest kürsü de konuşulanlar şöyle:
- Diğer forumlarla ilgili kısa bilgiler paylaşıldı. Bazı yerlerde katılımcıların çeşitli yiyecek getirerek paylaştıkları, gezi parkında yaşanan ortaklaşmanın güzel bir örneği olduğu söylendi. Bazı forumlardan meslek grupları gibi ekiplerin çeşitli etkinlikler için komisyonlar oluşturduğu bilgisi verildi.
- İşleyiş ile ilgili gündemler belirlenip onun üzerine konuşulabilir önerisi geldi. 
- Kolaylaştırıcı dışında komisyonlara ihtiyaç olabileceği, katılımın daha yüksek olduğu toplantıda konuşulması önerildi
- Yürütme, temsilci gibi yaklaşımlardan ziyade, somut işlerle ilgili gerekli komisyonların kurulmasının daha verimli olacağı önerildi.
- Krinton Curi derneği ile iletişime geçilmesi için bir arkadaşımız görev aldı.
- Örgütlenmenin önemi vurgulandı. 80 darbesi sonrası böyle bir bir araya gelişin önemli olduğu söylendi. Halk örgütlü olmalı, daha çok bir araya gelmeli, daha çok konuşmalıyız, konuştukça özgürleşeceğiz denildi.
- Direnişin ve birlikte hareket etmenin tarihte de örnekleri olduğu vurgulandı. 
- Forumların nereye gideceği, parti vb. oluşumlara ihtiyaç duyulabileceği üzerine bazı sözler alındı. Direnişin başlanıcının planlı ve öngörülebilir olmadığını, forumların da kendiliğinden gelişen bir tarz olduğunu vurgulayan bir arkadaşımız, ihtiyaç duyulacak örgütlenme modellerinin de bu forumlardan çıkacağını, bunun için rahat olunması gerektiğini belirtti.
- 68 kuşağının çocuklarının korkuyla büyümediği ve aklıyla TOMA’ların önünde durduğu, kitle partilerince uyutulamamış gençliğin bu direnişteki yeri vurgulandı.
- Ötekileştirmeden dayanışmanın bu direnişin en önemli yanı olduğu, bunu kaybetmememiz gerektiği vurgulandı. 
- Örgütsüz toplum yenilir. Örgütlülükten mutlaka güzel şeyler çıkacaktır, örgütlenelim çağrısı yapıldı.
- Mahallemizde yaşanan bir taciz olayı anlatıldı. Buna karşı dayanışma içinde olmak, daha uyanık olmak, tepki vermenin mümkün olduğu söylendi.
- Sanal ortamlarda daha aktif olmalı. Ama sosyal hayatta da daha aktif olmalı. Metrobüste “günaydın” diyen insanlar Gezi Parkı çocuklarıdır. “Günaydın” demek dayanışma ruhunun bir adımı olabilir.
- Direnişte herkesin üzerine düşen bir şeyler var. Eğitim sisteminin içi boşaltıldı. Çocuklarımıza, komşumuza gördüğümüz gerçekleri anlatmalıyız. Eğitim için neler yapılabilir konuşmalıyız.
- Polisin orantısız şiddetine tanık olduk. Bu tepkilerin daha da büyümesine neden oldu.
- Kimlik ve özgürlüklerimizi savunmak için alanlara çıktık. Ama sadece kendimiz için değil, herkesin özgürlüğü için hareket etmeliyiz. Bu hafta LGBT Onur Haftası. Pazar günü gerçekleştirilecek yürüyüşe katılıyız.
- 16 Haziran’da AKP mitingi için mahallemize gelen belediye otobüsleri kadınlar tarafından durduruldu. Çevik Kuvvet ekipleri geldi. Buna rağmen kadınlar kararlı bir duruş ile otobüslerin kalkmasına engel oldular. Kadınlar: “Nereye” Çevik Kuvvet: “Göreve” Kadınlar: “Senin görevin çocuklarımıza gaz sıkmak değil mi? Gidemezsiniz. Gaz sıkacaksanız bize sıkın” diyerek çevik kuvvetin önünü kestiler.
- AKP mitingine giden araçların durdurulmasını doğru bulmayan bir arkadaş, kimseyi ötekileştirmeden kendi örgütlülüğümüzü arttırmamız gerektiğini, bunu yaparken başkalarını engellemenin doğru olmadığını belirtti.
- Bazı bölgelerde forumların yapılmasının daha zor olduğu, bölgemizin bu açından daha avantajlı olabileceği söylendi.
- Şiddetin yalnız fiziksel şiddet olmadığını, yıllardır medya ve manipülasyonlar ile ideolojik şiddet ile akılların esir alındığının da görülmesi gerektiği, bu anlamıyla henüz sokağa çıkmamış olanların bu şiddete maruz kaldığı söylendi. Bir adım atarak sokaklara çıkan, direnen ve direnişe destek olanların ideolojik şiddete karşı da neler yapılabilir sorusuna somut cevaplar aramak için forumun değerlendirilebileceği söylendi.
- Forum duyurusunu daha yaygın yapmak gerektiği, pek çok kişinin henüz haberinin olmadığı üzerine konuşmalar yapıldı. Sosyal medya daha yaygın kullanılacak. El ilanları ve afişler ile duyurular yapılacak. Ayrıca foruma katılanların parka gelmeden önce komşularının kapılarını çalarak onları da davet etmeleri önerildi.
- Çocukların, forum boyunca resim, kukla atölyesi gibi zaman geçirebileceği ve çocuklu ailelerin de katılımını arttırabilecek bir yöntem olarak örtü, boya, oyuncak vb. getirilebileceği konuşuldu.
- Konsensüs ile karar alınabileceği, ancak somut bir eylem/etkinlik için herkesin kendisini önererek bir şeyler yapabileceği ve fikre katılanlar ile birlikte bunu yapabileceği, bunun için bir oy birliği vb. aranmasının gerekli olmaması gerektiği söylendi.
- Gazetelerin yanlı ve yanlış haberlerine karşı bir şeyler yapılması gerektiği, nispeten daha doğru kaynaklar olduğunu düşündüğümüz gazeteleri okumak ve başkaları da okusun diye bırakmak önerisi geldi.
- Kütüphane oluşturulmaya başlandığı, kitap getirilmesi duyurusu yapıldı.
- Cumartesi günü yapılan atölyede çocukların yaptığı resimler parkta sergilenmeye devam ediyor.
- Hafta içi saat 9:00’da forumlar devam edecek, hafta sonları için etkinlikler planlanabilir.
- “Haklarımız nelerdir” gibi hukuki konularda bilgi almak için bir avukatın da bulunacağı bir etkinlik yapılması planlanıyor.

KARARLAR
- Bu süreçte gözaltına alınarak tutuklanan arkadaşlara ulaştırılmak üzere kart/mektup yazılması ve bunların yarın getirilerek, avukatlar kanalı ile ulaştırılmasına karar verildi.
- Katılımı arttıralım.
- Yarın saat 21:00’de forumda buluşuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder