24 Haziran 2013 Pazartesi

Kriton Curi Parkı Forumu - 21 Haziran 2013 Cuma

Forum genel olarak neler yapılabileceği, bir sonraki adımın ne olması gerektiği tartışılarak geçti. Meclis kurulması, temsilci seçilmesi yönünde görüşler belirtilirken, diğer yandan açık oturumların devam etmesi ve temsili demokrasi yerine katılımcı demokrasinin sürdürülmesi savunuldu.

Boykot bu forumun en önemli başlıklarından biriydi. Boykota destek verilmesi gerekliliği, bu konuda imza kampanyası başlatılabileceği konuşuldu.

Yandaş medya yayınları yerine bizim yayınlarımızın daha önemli olduğu ve öncelikle sosyal medyada olayları aktarabilmek için aktif olmamız gerektiği konuşuldu.

“Ötekileştirme” kavramı tartışıldı. Bizler şu an ötekileştiriliyoruz fakat biz kimseyi dışlamak istemiyoruz vurgusu yapıldı. Tüm konuşmalarda “biz”, “onlar” ayrımına gidilmemesine özen gösterildi. Olayı, bu direnişin amacını henüz herkese anlatamadığımız ve anlatmanın yollarını bulmamız gerektiği belirtildi.

Haklı olmak değil, haklı kalmanın önemi vurgulandı. Bu anlamda duran adam ve forumlar gibi yöntemlerin doğru olduğu ve devam etmesi gerektiği konuşuldu. Bu anlamda bir sonraki adım olarak boykota destek verilmesi gerektiği söylendi.

Serbest kürsünün ardından hafta sonu yapılması planlanan aktiviteler oylamaya açıldı ve çocuk resim atölyesi, fotoğraf atölyesi gibi etkinliklerin yapılmasına karar verildi.

Forumların duyurulması için apartmanlara çağrı metinleri bırakılması önerildi. Cumartesi günü parkı kullanmak için çağrı yapıldı. Ayrıca Cumartesi günü Taksim Dayanışması’nın çağrısı duyuruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder